Me and my drum.

Joker fick åka till ridhuset idag! Dock var det Kattis tur att rida idag =) Såg rätt bra ut tycker jag, dock bytte vi när det var dags för galopparbete. Det av den enkla anledningen att Kattis har ont i ryggen och inte kunde vrida höften rätt = göra ordentliga fattningar. Och Joker har supersvårt för galopp även utan sånt =)
Så, jag satt upp och gjorde ett par fattningar i varje varv. I höger varv fick vi bara till någon rätt, men i vänster var han istället superlätt helt plötsligt.. Skumt.

Taz blev tömkörd nere i hagen med svängel och linor.
Vi har en 5årig fjordvallack vi kan tänka oss låna ut om ingen köpare dyker upp. En typisk skogsmullehäst, kan vara lite ängslig men menar då tittig, han drar inte och hoppar inte omkring. riden engelsk men lättlärd!
Även ett äldre sto som lånas ut mest som promenadhäst, vet inte hur mycket du rider?
En överpigg häst resulterade i att han stack... Dvs, sprang igenom hela stora hagen med tömmar, draglinor och svängel slängandes kring benen! Ja, jag viskade hejdå till allt jävla arbete jag lagt ner på hans inkörning och undrade om det var någon mening att börja om från början.. Till slut stannade han iaf, och han var coollugn. Vi trasslade upp och han såg inte stressad ut, svettades inte, flåsade inte... Vi drog linorna mot benen, ingen reaktion. Testade oss sakta fram och efter 3 minuter var vi igång igen och tömkörde med linor och svängel, med en häst som jobbade på exakt lika positivt som vanligt. JÖSSES?! Skoja inte att vi hade tur...
Kan ju tillägga att han skrittade på jättefint, och på en sekund bestämde han sig för att galoppera och dra. Han blev inte rädd för något, och var inte heller rädd medans han sprang med allt det där kring benen. Han var pigg och när han tyckte han sprungit klart stannade han, helt enkelt... ?

Imorgon ska vi rida ut med Junoz och Joy! =)
Förövrigt smider vi massa planer, fortsättning följer.....


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0