Serendipity.

Ridit Junoz på banan, försökte rakställa och böja inåt i höger varv, vilket typ är omöjligt. Han vill gå vänsterställd hela tiden. Känner mig faktiskt rätt värdelös...
Men ibland släppte han iaf efter lite. Jag hinner bara dö först =) Galopperade lite också, fattningarna är jättefina nu. Däremot på volt (i galopp alltså) i vänster varv började han kicka och bryta ut. Vilket är konstigt eftersom det är lättar varvet. I höger var det lixom inga större problem? Himla skumt. Och det var inga små bakutkickar!

Sen red jag ut på Joker med Becka-Tilde och Kattis-Joy. Red runt björkarna, vilket Joker aldrig gjort förut. Man rider ett litet parti genom skog och en liten bit av den är det surt. Och det uppskattar inte Joker! Vi fastnade i ett träd...
Även han var knäpp och kickade som fan första traven, vilket var på ett ställe vi alltid rider på när vi rider ut, och alltid travar på. Men han bara kickade och kickade. Saktade av, skrittade lite och började om. Då gick det bra. Men han var rätt spänd och o-framåt hela turen (förutom sista galoppen, då fick vi upp en jävla fart!). Han hade kanske lite dålig dag + det blåste storm + han är ängslig av sig, och det var ju faktiskt ny runda.
Förövrigt tycker jag att han har gjort jättemånga framsteg sen i höstas!

Paint it black.

Jag bah vill inte bli en sån där tråkig blogg som skriver varje kväll vad jag gjort idag, det var ju inte meningen med det hela heller. Det har bara blivit så. Hästarna skriver jag iaf vad "mina" gör för att hålla koll, kunna kolla tillbaka vad vi gjort osv.

Men bara för det tänker jag inte säga mer än att vi har varit hos Mamma idag så lillasyster skulle få pilla på min iPhone (som jag börjar lära mig!) och sådär.
På vägen hem dog bilen igen, samma situation och åter igen startade den igen efter ett tag.. Jättekonstigt och obehagligt. Får fråga mitt bil-orakel (Putte) vad han tror det beror på.

Innan jag kände dig.

Blev en tripp till Husaby Hästklinik idag där vi fick Beckas ponny Dessie (Desdemona) friskförklarad =) Hon har haft typ... Fraktur på giffelbenet (eller vad fan det nu heter) tror jag. Skönt att det är läkt ordentligt iaf!

Sen red jag Titti en sväng på banan. Men blev kort och lätt, kände fölisen genom magen! :D Den låg väldigt långt till vänster så kände den när jag skänklade, riktigt häftig känsla! Första gången jag upplever det.
Så lite volter och serpentiner i skritt, travade sen ett par långsidor typ. Blir, precis som ALLTID, ett par bakutsparkar då och då. Men sån är hon helt enkelt. En spark, sen gör hon ALLT som världens dressyrhäst typ. Mjuk i sidan, mjukt steg, fjäderlätt i munnen (även om jag rider på hackamore)... Lilla prinsessan!!

Jag fick ju hem min iPhone idag så nu sitter jag och fibblar med den. Jag som aldrig skulle ha något som är Apple... Jaja, behövde ny telefon och fick denna till en bra deal!

Living in a world without you.

Diva och jag har myst hemma hos mamma idag! Och ja, hundarna är så duktiga så jag smälter lite.
Lite problematiskt när båda är busiga och vill leka (vilket de inte får pga storleksskillnaden), men så länge de är lugna går det bra. Och Diva börjar lära sig att DELA ben och inte vara en egoistisk bitch..

Förövrigt, bilen underkänd på besiktningen, såklart. Men det var inte så farligt.
Ett halvljus går för högt, och en styrled är glapp. Men, ny styrled kostar inte ens 150 spänn så är lätt åtgärdat. Värre med ljuset då jag tror den blivit sån sen jag körde in i ett räcke i vintras... Haha!
Skönt att det inte var värre iaf. Tyckte synd om han som besikta bilen dock. Han kunde knappt prata, var så jävla otrevlig, antagligen en pinne i stjärten, varvade sönder min stackars motor när han körde, såg allmänt pissarg ut hela tiden.
Seeeen kom en brud som jobbade där gåendes, då var det andra visslor i pipan. SUCK!

Nu sitter jag här allmänt förvirrad och tänker så det luktar bränt. Om saker bara kunde vara lite enkla ibland. Men det är beslut på beslut.
Jag vet att jag vill det här. Men det är lite moment 22. Jag har 2 alternativ, väljer jag 1 kommer jag helt missa chansen till 2, och vice versa... Jag tror jag vet vad jag vill, frågan är bara om det blir bäst i slutändan.
Antagligen inte.

Tal av hjärter dam.

Precis hemkommen från storasyster! Där har vi firat att hon fyllde igår genom att äta våfflor såklart.
Trodde dock att jag inte skulle komma fram! När jag rullade nerför en backe ut på 204an (där folk kör som idioter!) bestämde sig min bil för att tvärdö. Och inte vilja starta igen..

Kattis är den enda jag känner som bor i Fjugesta, men de kunde jag inte be om hjälp eftersom de var iväg på 50årsfest. För alla andra skulle det ta MINST 30 min att ta sig hit. Så i ren panik är allt jag kan tänka att jag måste av vägen!! Hur gör man när man är själv och inte orkar putta? Man hoppar (jag stog alltså precis vid en sväng, men den var åt vänster, så måste ta mig över båda körfälten)! Dvs, håller nyckeln på "starta" eller tändning eller vafan det heter, samtidigt som man har kopplingen i dragläge, och eventuellt gasar lite. Bilen hoppar då framåt. Detta lyckades jag göra över båda körfälten, och lagom tills jag är inne på grusvägen startar bilhelvetet! Döm av min förvåning. Åkte runt lite och ja, den funkade ju som vanligt.

Så åkte in till stan. Var där ett par timmar, och åkte hem igen. Bilen startade utan problem.. Ytterst knasig bil.
Imorgon ska jag besikta fanskapet! Det var nervöst innan, känns inte mycket bättre nu. Hon är ju ändå 25 år, min lilla Jetta...

Lovesång.

Junoz var riktigt dyr idag =) Red ut med honom och Kattis-Joy. Dvs, 2 gröna hästar som inte är vana att gå först osv. Men inga problem alls, de turades om att gå och trava först, inga problem att möta varken bilar, släpkärror eller motorcykel...
Junoz var vaken, pigg och alert. Det går oftast i snigelfart, men han är helt enkelt sån. Han var iaf vaken. Och vi har hittat Junoz grej: Snårig skog! :D Vi gick i rätt tät skog, där det också var lite blött bitvis. Han klampade på =) Världens finaste, bästa häst utan tvekan!!

Taz blev tömkörd på banan med svängel och draglinor en kort kort stund, bara för att kolla så han inte var rädd efter igår. Men väldigt lite och lätt, det är tredje dagen i rad han går och det är han inte van vid.
Iaf satte jag på benskydd fram och bak, samt gummiboots fram. Det för att jag kommer vilja ha det (och boots bak) när vi kör ordentligt sedan, och kan ju lika gärna börja vänja sig nu. Det var lite jobbigt när draglinan drog emot bakskydden, men han blev inte rädd utan verkade mest tycka det kittlades, vilket är förståeligt.
Förövrigt iiiiinga problem, han var lydigare än han någonsin varit... Konstig häst.

VI SMIDER PLANER SÅ DET RYKER OM DET!
Helt enkelt ett samarbete mellan mig och Kattis (eller ja, Stuteri Nytorp). En ledtråd:

Premierad B. Omdöme: Välutvecklad, maskulin, utmärkt rastyp, harmonisk. Rastypiskt huvud, bra resning, bra manke, bra bål. Harmoniskt benad från sidan, obetydligt tåvid fram. Lång vägvinnande skritt med god mekanik. Lätt trav, ännu något obalanserad. Bärig, rund och välbalanserad galopp. 9-9-8-9-7 = 42 poäng, galopp 8.


2003
Premierad AB (ext). Omdöme: Rastypisk harmonisk hingst, välbyggd. Vackert huvud, välansatt hals, bra överlinje, bra bål. Välbenad, rättställd. Framåtgripande skritt med utmärkt mekanik och takt. Taktmässig trav. 9-9-8-9-8 = 43 poäng.


Me and my drum.

Joker fick åka till ridhuset idag! Dock var det Kattis tur att rida idag =) Såg rätt bra ut tycker jag, dock bytte vi när det var dags för galopparbete. Det av den enkla anledningen att Kattis har ont i ryggen och inte kunde vrida höften rätt = göra ordentliga fattningar. Och Joker har supersvårt för galopp även utan sånt =)
Så, jag satt upp och gjorde ett par fattningar i varje varv. I höger varv fick vi bara till någon rätt, men i vänster var han istället superlätt helt plötsligt.. Skumt.

Taz blev tömkörd nere i hagen med svängel och linor.
Vi har en 5årig fjordvallack vi kan tänka oss låna ut om ingen köpare dyker upp. En typisk skogsmullehäst, kan vara lite ängslig men menar då tittig, han drar inte och hoppar inte omkring. riden engelsk men lättlärd!
Även ett äldre sto som lånas ut mest som promenadhäst, vet inte hur mycket du rider?
En överpigg häst resulterade i att han stack... Dvs, sprang igenom hela stora hagen med tömmar, draglinor och svängel slängandes kring benen! Ja, jag viskade hejdå till allt jävla arbete jag lagt ner på hans inkörning och undrade om det var någon mening att börja om från början.. Till slut stannade han iaf, och han var coollugn. Vi trasslade upp och han såg inte stressad ut, svettades inte, flåsade inte... Vi drog linorna mot benen, ingen reaktion. Testade oss sakta fram och efter 3 minuter var vi igång igen och tömkörde med linor och svängel, med en häst som jobbade på exakt lika positivt som vanligt. JÖSSES?! Skoja inte att vi hade tur...
Kan ju tillägga att han skrittade på jättefint, och på en sekund bestämde han sig för att galoppera och dra. Han blev inte rädd för något, och var inte heller rädd medans han sprang med allt det där kring benen. Han var pigg och när han tyckte han sprungit klart stannade han, helt enkelt... ?

Imorgon ska vi rida ut med Junoz och Joy! =)
Förövrigt smider vi massa planer, fortsättning följer.....

When I held ya.

Typ heldag med Kattis, bara för att hon är bäst!
Vi startade dagen på Marieberg där vi åt, snacka skit, köpte lite grejer... Ja, for runt till massa affärer runt om, fikade på IKEA osv.
Du är oslagbar, trots att du är en tant ;)

Senare på kvällen - unghästträning i Täby. Idag var det ridning! Jag red Junoz och Becka red Taz, han måste ju bli riden ibland också.. Hittills har all fokus varit på inkörningen med ett fåtal uteritter. Han var iaf mjuk och fin tydligen, de galopperade också vilket såg riktigt bra ut, han har väl inne i manege bara galopperat någon gång förut, men då med "draghjälp". Han är en helt otrolig liten häst ^^

Junoz var såååå jäääävla mjuk och fin! Jag typ dog :D Han ställde, sänkte nacken och ja, drömhäst. Dvs, i höger varv. I vänster gick han bara ställd utåt, även i skritten... Så vi jobbade på med det, och till slut gick det helt ok! Tyvärr blir det ju inte bättre av att jag är sjukligt oliksidig och också har otroligt svårt att rida ordentligt i höger varv... Men, det syntes att han också är stel, vilket antagligen beror på att han helt enkelt inte är riden i manege mer än nån gång sen i höstas, och fokus har aldrig legat på form, ställning etc av den enkla anledningen att han inte bjudit framåt, så därför har all fokus legat där. Men han är iaf sjukligt fin, världens bästa hästi!
Han gick på rätt snabbt på transporten både dit och hem också, awesoooome!

Call me when you're sober.

Idag har det jobbats minsann!
helvetes löjligt dock, de har infört parkeringsavgift på jobbets parkering.. Vafan är det?! Snart har jag väl inte RÅD att jobba längre, blir för dyrt. Truckkort ska man ha råd att skaffa också, fan inte gratis..

Anyhow. Hade lite tråkigt innan frukostrasten, så beställde nytt abonnemang med en iPhone 4s! Hur lame är inte det?! Jag har totalt vägrat iPhone. Men nu var det ett AWESOME abonnemang, men antingen iPhone eller tegelstenar som inte får plats i fickor typ. Så, why not. Kanske blir kul. Spännande att försöka lära sig hur de fungerar bara.... Tur jag är den sista i  familjen (världen?) att skaffa iPhone/Android/Smartphone/whatever, så får gå kurs hos mina systrar!

Trött som ett as också, hatar att gå upp tidigt. Sovdags, imorgon är det dags för stallet igen. Bjuder på en bild från igår, finaste Taz framför vagn!! :D <3 En känsla jag kommer leva på länge.

Lät du henne komma närmre.

Det är skrämmade hur mig det här känns. Jag hatar det.

”Han väljer ut dig, avväpnar dig med sina ord och kontrollerar dig med sin närvaro. Han kommer att glädja dig med sin kvickhet och sina planer. Han kommer att ta sig an dig men det kommer alltid att stå dig dyrt. Han kommer att le och lura dig, och han kommer att skrämma dig med sina ögon. Och när han är färdig med dig, och han kommer att bli färdig med dig, så kommer han att överge dig och ta med sig din ärbarhet och stolthet. Du lämnas oerhört bedrövad men inte mycket förståndigare och under en mycket lång tid kommer du att undra över vad som hände och vad du gjorde för fel. Och om någon liknande knackar på din dörr, kommer du att öppna den?”

Från en uppsats signerad, "En psykopat i fängelse".
Dr. Robert Hare, Psykopatens Värld: Utan Samvete, sid. 21.

Titanium.

Kan ju hända att jag jobbar med de finaste hästarna i världen!

Jag körde Taz idag!! :) Lixom på riktigt, satt i vagnen och körde runt på ridbanan utan ledare. En så stört härlig känsla, vi klarade det!!
Det var lite jobbigt i början för han fattade inte riktigt hur han skulle bete sig när han skulle svänga (skacklarna tar ju emot när han försöker böja kroppen som han vanligtvis gör) men till slut fick han lite kläm på det! Bästa killen =)

Titti blev riden på skogen med Joker och Kattis som sällskap. Hon kändes verkligen superfin! Blir lika barnsligt jävla lycklig varje gång jag sitter på henne.. Idag låg fokus mest på att klättra upp och ner, dvs lite muskelbygge. Dock väldigt lätt, vill ju inte anstränga för mycket bara 2 månader innan fölning. Blev lite trav också, och hon är faktiskt himla pigg för att vara så tjock =)

Josef och Jubilé (fjolårsfölen) blev inplockade också. Jag snaggade av deras manar helt eftersom de lagt sig ner, ångest!! Men, måste väl göras. De vill ju ha fina ståndmanar! Sen fick de fötterna verkade också. Josef är ju skitkaxig men Jubilé är en liten fegis. Men, det går framåt!

Sen ringde pappa mitt i allting och kallade in mig på jobb imorgon. Ösch, jag gillar inte tidiga morgonar!

My paper heart.

10 saker ni inte visste om mig, och antagligen inte ville veta heller! Håll till godo.
Visste du att...
  1. ... Jag har en otroligt älgfobi? Blir lite stressad och nervös om jag ser dem på lång håll också.
  2. ... Jag hatar när det är rester efter tvål/schampoo/balsam etc på duschdraperiet? Även skum/lödder.
  3. ... Jag flyttade hemifrån när jag var 17? Hade en andrahands-lägenhet i Oxhagen med en jobbarkompis.
  4. ... Jag efter det har flyttat hem, flyttat ihop med en kille, flyttat hem igen, och nu har min första egna lya?
  5. ... Jag har haft 2 hästar (fjordingar) på foder? Den första var Nytorps Tilde som nu går LB hoppning!
  6. ... Jag har väldigt svårt när folk är arga? Blir oftast rädd/stressad, kryper ihop i en boll och gråter.
  7. ... Jag äger en VW Jetta -87, som är min första bil? Har haft henne sen typ Oktober tror jag.
  8. ... Jag gått 4 olika gymnasielinjer och hoppat av 2 gånger? Har däremellan jobbat och haft praktik.
  9. ... Första gången jag hoppade av var typ exakt 4 år sen, och började då praktisera där jag idag rider?
  10. ... Jag är näst intill besatt av vampyrer? Tycker de är skitheta. Älskar även serier/filmer om zombies.

Losing you.


Min älskade fina Junoz.

Du fyller snart 4 år. Vilket betyder att du i mer än 4 år nu varit min dröm. Och jag har älskat dig gränslöst sen den dagen du föddes, du har en så otroligt speciell plats i mitt hjärta.
Och det gör så ont i mig. Du är ju verklig, och du blev lika bra som jag visste att du skulle bli. Världens snällaste, mest godhjärtade lilla häst. Men det är väl just det. Liten.

Jag klarar inte längre av att tänka på det faktum att det snart är dags att hitta ett nytt hem åt dig. Att du ska bli någon annans allt, tillhöra någon annan. Jag kan inte tänka på den dagen jag ska komma till stallet och inte kunna se på dig och bli varm i hela kroppen. För sen första gången jag såg dig har jag ju sagt att det aldrig ska få hända. Det gör mig redan nästan grön av avund att se någon annan sitta på din rygg. För jag vill höra hemma där. Ödet är så grymt. Jag vill vara egoistisk, jag vill ha dig för mig själv. Men det vore så fel av mig.

Bland det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv är att inse att du inte är, och aldrig kommer bli min. För jag kan inte ge dig något. Jag är för stor, för långa ben, för mycket allt. För mycket för dig. Fan vad ont det gör. Du blev perfekt, men jag blev för stor för dig.

Jag ville att det alltid skulle vara du och jag, min älskade sparvunge. Och det kommer du alltid vara, min sparvunge! <3

What can I say.

Fick bli lite stall idag, en uteritt med Joker, Joy och Junoz.
Jag red Joker. Han skötte sig jättebra, var mer framåt och lyssnade jättefint. Hade lite ångest efter att ha varit rätt hårt och arg på honom sist i ridhuset, men uppenbarligen det som behövdes. Galopperade dessutom utan att bocka, han gör framsteg =)

Tömkörde också Taz nere i stora hagen. Ja visst, han lyssnar fint på svängar och klarar sig utan de andra hästarna som stöd. Men så fort man ska göra halt börjar han snurra och dumma sig, eller börjar backa. Förstår inte varför det är så svårt att bara stå still när jag är bakom.. Arbetsmyra?
Oh well, förövrigt är han ju kanon. På Tisdag satsar vi på att han ska få köra runt mig i rockarden på ridbanan!

Happy birthday.

Haft en trevlig kväll med Pappa och mina fina systrar!
Började med lite bowling (ja, jag skämde ut mig totalt) och avslutade med buffé på Kinamuren. Blir ju inte mycket bättre! Och man känner sig ju lite extra vuxen när man har alla de tre i bilen och är chaufför, i sin egna bil ^^

Diva var under tiden hemma hos Mamma och Douglas. Douglas var som vanligt gullig och gick långpromenad med henne och hon har tydligen skött sig jättebra! Mamma har ju en liten dvärgschnauzer, och det glädjer mig verkligen att Diva och han funkar så bra ihop. De kan ligga på varsitt ställe och sova, vara ute och gå tillsammans osv. En stund förut låg de på varsin sida om mig och hade sina huvuden på varsitt av mina ben. Så otroligt mysigt! Vi har världens finaste hundar!!

Så, nu har vi myst här hela dagen och kvällen. Mamma fyller ju dessutom år idag! Grattis världens bästa mamma!
Nu ska jag sova och hoppas på fint väder imorgon, då blir det stall!

Guitar gangsters and cadillac blood.

Ridhuset stog ju på schemat med Joker och Junoz!

Junoz skötte sig så perfekt. Han var mjuk & fin och sänkte nacken, ja han var så stört perfekt idag. Allting stämde! Hoppade lite, hade 2 sockerbitar som vi först hade som kryss och sen räcke. Fick till flera jättefina hopp, även i galopp =) Idag började han dessutom börja tänka efter lite själv och försökte taxera själv. Han är verkligen en hoppeponny, min fina lilla älskling.. Behöver kondis bara, han blir trött för fort.

Joker var bara dryg. Skulle till Junoz heeela tiden (som var kvar i ridhuset), och hade heller ingen lust att galoppera, speciellt inte i höger varv. Blir visserligen inte bättre av att mina galoppfattningar ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig...
Sen tänkte han inte hoppa, bara brakade igenom. Kryssen kan man förstå, det blir ju inga hopp. Men när vi sen lägger upp det till räcke springer han igenom eller hoppar när han redan är förbi med frambenen typ. Stört skumt.
Och ja, jag sitter som en jävla vet-inte-vad och driver och gör allt jag kan, men jag får honom inte att hoppa av, och det GÅR inte att förhindra hans tvärnit-stanna inne i hindret-hoppa. Hopplöst. Blir nog dock lite bättre när även han fått kondis, men framförallt gått ner i vikt och fått muskler. För tung nu helt enkelt.

Sen var det dåligt väder så ingen av oss hade lust att göra mer! Så vi åkte till Marieberg istället =) Handla en present till syster som fyller snart, och lite mat. Var inne på Hööks och sånt också.

Med hem följde maltesers, så nu ska jag mysa!

In between.

Blev lite löshoppning under kvällen. Vi åkte med Joline och Josefine. :)
Till att börja med, båda var jätteduktiga och gick snabbt på transporten. Det är ju bara andra gången de blev lastade, så jag är imponerad. Små fjantflickorna!

Josefine var mest på rusa-snabbt-och-knäcka-bommar-humör idag. Men, dessa 2 tjejer har under sina 3 år varit i princip ihopsydda. Idag var första gången de blev särade på, en i ridhuset och en utanför. Mycket prat blev det! Vilket gav en stressad Josefine som mest sprang och skrek, noll koll på hindret. Blev iaf några fina språng =)

Joline var lite smartare och tänkte igenom vad hon gjorde, så det gick mycket bättre! En liten oanad hopptalang finns det i lilltösen =)

Dagens sötaste var iaf lilla Krumelur, en 2årsvallack (tror jag, antar att han är kastrerad) som var i ridhus för första gången, också första löshoppningen. Han travade mycket skeptiskt över de där fjord-ätande bommarna, ilade sen iväg och ställde sig bakom Putte och gömde sig =) Söt liten typ!

Imorgon ska jag försöka lyfta in Junoz i transporten (vilket kan ta ett tag!) med Joker, och de ska få jobba i ridhuset. Och Taz ska tömköras i stora hagen. Och Titti ska få en ordentligt borstning (såg att hon var rätt lerinpackad idag) och en hiiiimla massa pussar! Bäst att sova nu då kanske så man orkar upp. Over and out!

I miss you

Where are you? And I'm so sorry
I cannot sleep, I cannot dream tonight
This sick strange darkness comes creeping on so haunting every time
And as I stared I counted the webs from all the spiders
Catching things and eating their insides.
Like indecision to call you
And hear your voice of treason
Will you come home and stop this pain tonight?

Don't waste your time on me you're already
The voice inside my head (I miss you)



Spotifylänk.

So far away.

Ibland känns allting mest hopplöst.
Men oftast, är det bara jag som är hopplös.

Jag lärde mig den hårda vägen att inte hoppas.
Att inte önska, att inte drömma, att aldrig vilja något åt mig själv.
Men nu står jag här igen.

Nu sitter jag här igen och väntar på dagen.
Dagen då jag åter igen lägger allting bakom mig.
Då det åter igen är dags att plocka upp spillrorna efter krossade drömmar.

Och antagligen, börjar väl cirkusen bara om igen.


Euphoria.

Jag känner att det är väldigt mycket stall nu för tiden. Men det gör lixom inget, har inte mått såhär bra på länge heller!
Sov iaf kvar hos mamma och åkte till stallet i förmiddags. Började med att mocka och sådär, sen smörje Becka och jag en jävla massa träns.

Sen red vi ut. Jag red Joker med Becka-Junoz och Kattis-Joy.
Joker är ju ung och rätt ängslig, men tryggast och mest van i den lilla gruppen som blev, så vi tog täten. Fort går det ju inte, som tur är var alla 3 hästar rätt långsamma. Vi turades senare om att gå och trava först.
Jag är nöjd med Joker, inte mycket att klaga på. Seg så in i heeeeelvete i galoppen bara, men så var han också först. Det är ju inte ett dugg kul, tycker han. Men, vi lyckade hålla galoppen iaf.
Red på hackamore idag, och det blev en otrolig skillnad! Denna ridtur fick jag faktiskt inte stora sår i händerna efter att han varit framtung och legat på, otroligt skönt. Så det fortsätter vi med.

Junoz bytte jag nosgrimma på, så han går nu med pullar. Han såg tillfreds ut, nu var det ju inte jag som red så kan ju bara utgå från vad jag såg. Han gick iaf inte och drog näsan lika mycket uppåt. Becka blev däremot smått hysterisk på att han var seeeeg. Och det är just grejen med Junoz, ena dagen är det full fart framåt och nästa är han dööööd. Han lossnade iaf lite till slut, duktiga killen hade t o m täten flera gånger!

Titti blev dagens andra och sista offer för mig. Red lite nere i stora hagen när Becka red Duchess där. Mest skritt med lite trav, vågade dock inte så mycket då det är blött och halt, och Titti är ju tjock och klumpig.. :)
Fokuserade på att hon inte skulle dra mot stallet eller gå och "kroka sig" ditåt, och efter en del jobb släppte hon efter. Efter det gav jag mig rätt snart och stog i solen och gosade tills Becka var klar. Bästa finaste Titti! <3

Family portrait.

Jag hamnade hemma hos mamma idag igen! Var ju här med Diva hela helgen, och blev hitkallad idag igen av Josefine. Hon är dock bara ute efter Diva =)

Vi har iaf myst stenhårt! Ätit subway, köpt nya Calippo Shots-glassen, kollar nu på Desperate Housewifes och senare blir det såklart Big Brother. Diva har härjat runt som tusan här några timmar, rotat runt som tusan bland Milos leksaker (Milo sover hos Sandra inatt förövrigt så han är inte här) som nu är utspridda ÖVERALLT.. Nu ligger hon helt utslagen och sover.

Nu ska jag kolla vidare och rota lite i skåpen efter något SNÄÄÄSK!
Btw, min familj är bäst. För att bevisa det ytterliggare, imorgon eftermiddag droppar pappa förbi mig med en bättre TV! Wohooo!

Dance with somebody.

Usch vad jag försöker träna min kondis. Men det är jobbigt!
Har ju problemet att jag får så ont i mellangärdet nu för tiden, vilket jag inte tror beror på dålig kondis då jag förut klarat att gå nästan hur länge som helst, men inte gör det längre. Men, jag kämpar ju på med långpromenader, backar och sådär ändå.

Men, jag känner att det räcker ju inte. Så jag har börjat cykla lite också. Idag t ex tog jag cykeln till stallet. Problemet är där att jag får så otroligt ont i vänster öra efter en stund? Vad fan är det om lixom? Skitjobbigt är det iaf.
Haha, och Fjugesta är ju så bra uppbyggt så på vägen till stallet är det nedför hela tiden = hemvägen är uppför hela vägen. Och när benen är helt döda efter att ha ridit Joker.. Ja, det är inte roligt. Mina ben är fan spagetthi halvvägs hem.

Men, planen är ju att börja cykla lite med Diva också så det är bara att hitta vägar som är relativt raka och börja där. Ska även börja jogga lite. I form till sommarn? Man kan ju iaf drömma.

Mystery.

Taz har dragit rockard idag! Han är ju verkligen världens duktigaste. Vi gick helt sonika ut på ridbanan, gick in mellan skacklarna, spände för och började gå. Och han fatta direkt. De snävare svängarna var i början lite jobbiga, han ville böja på kroppen som vanligt när han svängde, vilket ju inte går med vagn. Men till slut fattade han hur han ska röra benen för att komma runt. Snabblärd som tusan!
Och vi nöjde oss med att skritta ngra volter och rakspår när jag ledde. Efter det lilla ställde han sig och somnade :) Duktigast i världen iaf!

Titti red jag på skogen i sällskap med Kattis och Jippi. Titti var suuuperpigg och taktade nästan hela tiden! Man kan inte tro att hon är dräktig med bara 2 månader kvar. Vi övade svängar, Titti är ju en dam med otroligt mycket humör och ibland väljer hon att övertolka signaler och svänga tvärt, ibland böjer hon bara halsen. Så vi snirklade runt en del, och hon är så otroooligt mjukt och fin. Travade ett par travsteg mest bara för att, och hon är mjuk även i övergångarna. Och trots att hon är pigg som tusan gör hon klockrena halter och står helt still.
Och, det är typ 2-3 gången hon är utanför paddocken. Hon gick flera meter framför Jippi och tvekade aldrig. Stöddig tjej ;) Men helt klart bäst.
Passade även på att sätta mig ner i boxen och prata lite med bebisen i magen. Måste sett lagom schitzo ut!

Joker fick ett dressyrpass avslutat med lite busgalopp nere i stora hagen. Och han är så tuuuuuuuuuuung att jag knappt orkar alls, så en liten sväng fick Kattis hoppa upp lite istället. Jag är för liten och han för stor! Första åtgärden blir iaf att byta till bettlöst så han slutar lägga sig på bettet och slutar smita genom att gapa och bara springa.

The lazy song.

Junoz fick en uteritt idag med Kattis/Joy och Becka/Tilde. Och han chockerade mig!
Vanligtvis är han lite smålat och orkar inte riktigt hålla upp takten, jag brukar också få driva på rätt mycket. Idag var det helt tvärtom. Jag fick sitta och hålla in honom hela tiden i traven och i skritten trampade han också på rätt bra.
När vi skulle galoppera lite bockade han t o m ... Och han var inte helt slut och halvdöd på hemvägen heller =)

Fast, han har ju stått i flera månader och fått äta upp sig, vilket har gett resultat. Han har växt både på bredden och höjden! Förhoppningsvis håller detta i sig, han kommer väl inte fortsätta vara lika pigg men kanske ett mellanting. Vore ju skönast för honom att faktiskt orka lite mer tills vi hunnit bygga ordentligt med kondis och muskler.

Förövrigt blir man stolt när Tilde börjar skutta och kasta sig runt, jag driver på honom lite och han tar täten tills Tilde lugnat sig. Han är ju ändå yngst av de som rids (han och Taz då). Han är en riktig klippa, min fina gosekille!! <3

A better believer.

Idag vankades det bruksridning!
Framförallt pröva på, men också en tävlingsklass. Jag bestämde mig för att trycka in Joker och Taz i transporten och åka dit.
Rida Joker och tömköra Taz. :)

Gjorde först pröva på med båda, och de skötte sig galant! Båda backade, svängde i trångt urymme, gick över pressening, genom trång passage, slalom, halt mellan 2 koner. Sen var det också gå över upphöjda bommar, vilket Taz klarade helt OK med Joker gjorde kaffeved av det... Haha. Inte hans starka sida!
De fick iaf varsin fin grön rosett, guldpojkarna!

Överlag tyckte jag att Joker gick så bra så jag råkade anmäla till tävlingsklassen också!
Dock var skillnaden nu att man skulle vara själv i ridhuset, tidigare kunde killarna se varandra. Det gjorde Joker, som är äldst och flockledare, otroligt upprörd. Han stog på bakbenen redan innan start... Det ledde till att vi kom sist och ett U (alltså underkänt) på backa, och rev alla 3 bommar.. :)
Men, jag är otroligt stolt över honom ändå. Det är första gången han går in ensam i ett ridhus och lämnar en bror utanför, det är också första gången han går en bruksbana (de andra var alltså mer förberedda, vi gjorde det för skojs skull). Och resterande moment löste vi, backningen är inget vi tränat på tidigare så det blev helt enkelt lite för mycket.

Plan: Joker ska vara med på bruksridningstävling i början av Juni! Dvs, en riktig som inte bara går i skritt. Träna träna träna! Jag tycker helt klart bruksridning är mycket roligare än hopp/dressyr. Tyvärr är det ju inte lika utbrett.

Fallen leaves.

Så, halsband.
Till hundar alltså.
Någon som bryr sig om vad jag tycker?
Skitsamma, jag tänker skriva det ändå.

Min personliga favorit: Dressyrlänk. Eller som det oftast kallas: helstryp.
Varför? För inget annat halsband ger lika bra eftergift, anser jag. Självklart skulle det vara skönt att kunna gå med bara en sele. Men faktum är, att Diva inte kommit så långt än. Hon blir stressad ibland, och hon är stor och stark. Jag har inte riktigt kontroll med en sele, även om jag går med det ibland för att omväxla.

Fördelen med dressyrlänk är att det hänger löst när det inte "används". När jag och Diva bara går, så är hon rätt nära mig och kopplet hänger slakt. Så även kedjan, det ligger runt halsen men hon märker antagligen inte av det. Lång kedja, så den hänger väldigt löst. Sen kommer det en annan hund som börjar härja, en hare springer över vägen etc. Då kan jag dra till i kopplet, hon får ett rätt hårt ryck, men då reagerar hon också verkligen. Ett ryck (kanske två), så har hon fokus på mig och vi kan fortsätta gå.
Med sele vid en hundmöte då den andra hunden härjar.. Då får jag hålla i för glatta livet och släpa henne därifrån och hoppas hon lugnar sig.
Samma med vanligt halsband utan kedja. Det ger ingen effekt på henne.

Folk tycker jag är hemsk som tills nu bara haft kedjan. För det blir så skarpt. Men om det blir skarpt en sekund under 1 timmas promenad, tror jag nog det är skönare än ett halsband som sitter åt hela tiden och som gör att vi får bråka vid varje hundmöte. Eller? Har jag fel?

Nu har vi iaf kommit en bra bit så vi går med vanligt halsband som också är rätt stort. Och det egentligen bara för det är fint och rosa. Hade jag inte tyckt det, hade vi nog fortsatt med kedjan. För det är inget hon verkar må dåligt av, plus att det är säkrare och jag har mer kontroll.

Great expectations.

Tar paus i uppsatsskrivandet och tycker till lite. Sånt är jag ju bra på.
Det jag idag sitter och stör mig på är så kallade "lovande unghästar". Varför är en unghäst lovande, men inte en annan?

Enligt mig, är alla unghästar (alla hästar) lovande. Det föds inte en enda olovande häst. För alla har väl sina fördelar?
Någon kan hoppa höga höjder, någon kommer långt i dressyr. Någon annan blir en sjuhelvetes körhäst, och någon blir en otroligt trygg, snäll häst som botar någons rädsla.

En "ful" fjordhäst med kort, grov hals, låg manke och grova ben blir antagligen inte hopp- eller dressyrhäst. Kanske inte heller har smidigheten att dra en vagn runt en maraton/precisionsbana i körning. Men, oddsen är stora att denna hästen är född att gång efter gång vinna Bruksridningsklassen på Fjord-SM? Där behöver man inte vara snabbast eller snyggast. Bara trygg och lydig, och vändbar. Vilket antagligen en så liten häst blir med rätt träning!
Eller, den kan fortfarande vara allt den icke-tävlingsinrikade söker. Den kan fortfarande bli en otroligt trygg häst. För alla är faktiskt inte intresserade av tävling (jag själv t ex).

Och en annan sak. En häst kan se lovande ut och ha rätt anatomi, vilja osv. Men tas det inte ordentligt vara på kommer det ju inte bli något. Eller om den pressas fram. Då finns chansen att den lite halvfula hästen med rätt hantering, som blir omhändertagen rätt och får ta saker i en lagom takt, kommer längre.

Helt enkelt, det finns ingen häst som inte är lovande. Alla är lovande inom något, och det kanske är det man bör kolla på istället för att konstatera vad den inte kan göra.

A warriors call.

"Du är ung, du hinner. Du har hela livet framför dig!".

Men jag tror det är just det som stör mig. Jag är ung. 20, snart 21 år. Borde jag inte vara full av liv, och vilja? Borde jag inte ha ambitioner, borde jag inte vilja saker? För det gör jag inte.
Jag vill vilja saker. Jag vill kunna blicka framåt och se det positiva i att ha hela livet på mig att göra saker.

Men allt jag vet är att allt bara glider mig ur händerna hela tiden.
Att jag kämpar för en vinst som inte är min.
Och att jag kanske kunde få behålla den om jag kämpade, men jag orkar inte. Jag är trött.
Den senaste tiden har jag byggt upp någon slags vägg, en mur av påhittad styrka. Jag har betett mig (och känt mig) självsäker, som om självförtroendet ökat. Men det lixom rasade inatt.

Jag försökte, jag trodde på det.
Men jag tror jag jagar en känsla jag inte kan känna. Att jag söker något som inte finns att finna. Iaf inte än.
Kanske senare i livet. Vem vet. Jag vet iaf inte.
Jag kan bara hoppas att du inte tog min förmåga med dig när du gick.

Superstitious.

Känner mig på något slags glatt fast vemodigt humör idag. Det har väl egentligen bara varit bra saker som hänt, men blir ändå orolig.

Men, till att börja med kom bekräftelsen från Jordbruksverket; Jag äger Diva nu! :) Så nu är hon min, bara min.
Det firade vi med att Diva var hemma själv 4 timmar utan att riva ner något, utan att bryta sig in i badrummet och äta sopor, och utan att flytta runt saker. Duktiga, fina tjejen!
Under de 4 timmarna var jag i stallet.

Titti & Junoz blev först ridna på skogen, jag på Titti och Kattis på Junoz. Känns alltid lite konstigt att se någon annan på Junoz, men nu känns det mest bra. Han ligger mig alltid varmast om hjärtat, han är alltid min bebis. Men, jag har för långa ben och antagligen lite lång överkropp också, så det är inte rättvist mot honom när jag rider. Så att någon annan rider ibland, gör inget. Titti däremot kändes så perfekt. Nu är hon skitfet och skitdräktig, men jag fick ändå lite känslan av hemma. Och hon var dessutom pigg och glad, hade kul. Usch, jag håller på att bli så otroligt kär i den hästen. Och hon ska säljas. Visserligen ska hon få föl denna sommar och även nästa (hoppas vi), men efter det. Det känns lite vemodigt. Men jag försöker att inte tänka på det, och blicka framåt istället. Nästan 2 år vi har kvar =)

Joker och Joy blev även dem ridna på skogen, jag på Joker. Han var pigg och lyssnade jättefint, inte alls lika stel som sist. Men nu hade han ju sällskap också, berodde nog mycket på det.

Taz
blev lite tömkörd på banan med de nya draglädrena i läder, och det gick inte alls bra. Han blev sur och det blev trassel. Så vi gjorde det bästa av situationen men gav snart upp, dvs när det gick bra. Sen fick han stå i vagnen åter igen med skacklarna iträdda, men inte fastsatta ordentligt. Han var suuuuperduktig! :)

Nothing's gonna stop us now.

Stört värd dag känner jag.
Började med promenad på förmiddagen med Diva, Mamma, Douglas och Milo. Vovvarna skötte sig kanooon, även om Diva var helt hyper och klätterapa, så lät hon iaf Milo vara.
Sen satt vi på framsidan och njöt i solen, fett skönt! Även om Diva låter som en high-pitch Chihuahua när det kommer andra hundar. Folk typ, får tinnitus av hennes höga pipskällskrik. Vafan?!

Sen, vidare till stallet. Taz fick premiärpröva nya bröstselen! Eller ja, däckeln är tömkörd med förut, men bröstan är inte använd och vi har inte dragit något med den. Dvs, fram till idag! Vi drog svängel och sen ett bildäck. Duktiga killen skiter ju fullständigt i allt. Började krångla lite vid ingången och snurra/inte gå framåt, men linorna och däcket skrämde honom inte alls, trots att det blev lite rörigt där ett tag.

Seeeen, in mellan skacklarna på rockarden (dvs, utan bildäcket bakom sig...) !! Han var dock lite knäpp. Han har alltid nästan sprungit in mellan skacklarna och sett skitstolt ut, idag skulle han INTE in!! Vi brukar kliva in mellan skacklarna från sidan, göra en "bakdelsvändning" när bakbenen är mellan och sen lyfta upp skacklarna. Men Taz skulle då INTE in idag. Dumma tjurskalliga häst, ni som säger att det är ston som är envisa och tjurskalliga ska fan träffa Taz. Han är fan värre än något sto jag träffat!
Men iaf, till slut var han inne. Väl på plats var det ju inga problem, han var bara envis idag helt enkelt. vi lyfte skacklarna och satte typ fast dem, men stog bara still. Han är ju bra duktig, bryr sig inte om något.

Så, samma träning ett par gånger i veckan, sen sätter vi fast vagnen ordentligt och skrittar lite till helgen!
Ja, han har gått med rockarden en gång när vi bara höll i skacklarna, och de satt alltså inte fast. Det gör vi också en gång innan vi sätter fast den ordentligt och skrittar,

Black cat.

Det är en jobbig mellantid för min stackars bil nu.
Problem: Manuell choke.
Lösning: Motorvärmare
Problem2: Motorvärmare med kupéfläkt.
Anledning till problem2: När solen skiner blir det snabbt varmt i bilen. Med kupéfläkt, på tok för varm.

Ja, det säger väl allt. Jag slipper gärna choke'a, då det drar mer bensin bland annat. Och chokar jag inte dör bilen bara, så kommer ingenstans. Dvs, lite ekonomiskt med motorvärmare. Också tidssparande och direkt nödvändigt om man vill undvika choke. Än så länge är det för kallt för att motorn inte ska behöva choke utan motorvärmare, men solen värmer upp "kupén" i bilen. Dryg jävla mellantid!

Så, det kan ju vara ett tips till alla som funderat/funderar på en bil som råkar ha manuell choke. Det är rätt värdelöst. Dvs, under våren.

Men, jag måste säga att det också är lite kul. Bilen blir sviiiinpigg när man choke'ar, vill framåt som fan. Så man behöver inte gasa, och när man gasar accelererat det fooooort. Eller ja, mycket snabbare än vanligtvis iaf *host*.
Nackdelen med DET är väl om man kommer till en korsning och bromsar. Så fort man släpper bromsen börjar bilen gasa igen. Så motorbromsa är ju att glömma = oekonomiskt.

Om nu någon undrade hur det är att ha bil med manuell choke ;)

Ett sällsynt exemplar.

Blev stallet idag i det fina vädret! Ren njutning. Dock är Kattis sjuk så jag var själv. Men bra gick det minst sagt ändå =)

Titti fick på sig loksele. Testade att sätta in ett rakt tränsbett i munnen på henne, men det gick verkligen inte. Stackarn, hon är verkligen besvärad. Men, man får göra det bästa av situationen. Jag tog hackamoret idag igen.
Vi började med en kort promenad på grusvägen, första gången själv för henne vad jag kommer på just nu. Hon verkade iaf inte bry sig, öronen spetsade och gick glatt på.
Sen gick vi in på banan och tömkörde, testade först bara styrning, broms och start. Gick bra, även om hon fortfarande styr lite väl hastigt. Sen satte jag på draglinorna och körde runt lite. Hon är så duktig, inga problem alls med dem längre!
Finaste, gosiga lilla Titti. Det är svårt att inte bli hopplöst förälskad i en så underbar häst.

Junoz och jag red ut själva och tog en sväng upp "på skogen" (i skogshagen dvs). Tror han har glömt att han är van vid att gå själv! Han var rätt spänd och på slutet gnäggade han en hel efter sina kompisar. Men han skötte sig, lyssnade på alla hjälper och försökte inte sticka. Dock var han pigg och trampade på väldigt friskt, skönt att slippa sitta och tokdriva för en gångs skull! Testade lite lite trav, men bara några meter eftersom han stått så länge och vill ta hans igångsättning rätt lugnt. Skritta skritta skritta!
Det kan vara lite läskigt där uppe, det är precis vid grishuset (luktar konstigt/farligt), och tydligen bor det spöken i alla stubbar, Joker tycker ju likadant. Så tycker ändå det är otroligt duktig av en knappt 4årig häst att gå dit själv och sköta sig, utan protester.

Taz blev även han tömkörd lite på banan med draglinorna. Han har också nerslitna vargtänder (som Titti) så har också all rätt att vara besvärad i munnen, men han tyckte faktiskt det var OK med det raka bettet. Lite jobbigt att svänga ibland och lite skak på huvet ibland när jag ville göra halt, men han lydde ändå och det var inte mycket besvär.
Testade att gå över en rätt tjock bom när han drog linorna (en bit dragkedja i änden på dem) och han brydde sig *såklart* inte. Så himla obrydd häst! Så, bara för det ska vi dra däck på Söndag, sen fortsätta jobba lite under veckan och förhoppningsvis sätta fast vagnen nästa helg! (han har gått i vagnen förut, men den satt inte fast). Jag längtar!!

A place for my head.

Jag känner mig så förvirrad, igen.
Jag hatar att inte veta vad jag vill. Inte veta vart jag är på väg. Ja, jag vet att jag är ung än, men har inte alla unga människor drömmar? Mål, ambitioner?

Jag vet inte vad jag vill. Varför tragglar jag med skolan t ex, vart ska det leda mig? Vad gör jag när jag är klar till julen? Det är typ, 1½ termin. Just nu är allt jag har hoppet att få jobba mer på Euromaint då. Men, det tror jag dock inte jag får. Det behovet finns inte, och dyker behovet upp kallar de in Uniflex osv. Blablabla.
Så då tänker jag att jag tar nåt jävla jobb bara, och är där tills jag kommer på vad jag vill. Men skräcken; jag kanske inte kommer på det. Och då är jag fast på något jävla skitjobb jag mår illa av resten av livet.

Det tragiska är väl att det inte är det enda jag grubblar på. Det känns som att ingenting i mitt liv känns... Fast. Ingenting av det jag har, känns säkert. Inget av det känns motiverande längre. Jag har bara lust att sova hela dagarna, sitta och slösurfa och inte göra ett skit. Inte träna hund, inte vara i stallet, inte träffa folk. Även om jag gör det ändå, så undrar jag ofta varför jag gör det.

Jag hatar att jag övertänker och analyserar allt.
Jag hatar att jag komplikerar allt. Jag vill bara kunna slappna av.
RSS 2.0